Select Page

Mediatiedote 25.5.2016

spandex_fb_header_title

Spandex Sapiens:
Elokuva showpainista, transsukupuolisuudesta ja helluntailaisuudesta

Michael on koulukiusattu helluntailaissaarnaajan poika, jonka pahin vastus showpainikehässä on hänen perinteisiä arvojaan uhkaava transgender-nousukas Jessica Love. Vauhdikas suomalainen Spandex Sapiens -dokumenttielokuva seuraa läheltä näiden kahden showpainijan kohtaloita. Painikehän ulkopuolella keskitytään kivikauden parisuhdemalleihin jämähtäneen Michaelin värikkääseen rakkauselämään ja hänen haaveiluunsa paremmasta tulevaisuudesta.

17.6.2016 ensi-iltaan tulevan Spandex Sapiens -dokumenttiielokuvan päähenkilö on Kanadassa helluntailaisperheessä kasvanut ja arkkienkelin mukaan nimetty Michael Majalahti. Lapsena heiveröistä poikaa kiusattiin ja hän haki lohtua sarjakuvista sekä niiden elämää suuremmista supersankareista. Ja aivan erityisesti television showpainijoista. Nyt nelikymppisenä itsepäinen ja lihaksikas mies pukee omat spandex -trikoot päälleensä showpainija Starbuckina. Michael onkin nyt Suomen Fight Club Finland -painiorganisaation itseoikeutettu sankari.

– Tarinani ydin on, että sinun on seisottava järkähtämättä uskomasi asian puolella. Luovuttaa ei saa, vaikka maailma ja olosuhteet ympärillä vaatisivat jotain muuta, tiivistää Majanlahti elokuvan keskeisen opetuksen.

Valitse puolesi: Starbuck vai Jessica Love?

Suomessa showpaini on lapsenkengissä ja sen piirit ovat vielä pienet. Suurista rahoista ei voi puhua, vaan ainoastaan intohimo ajaa alan harrastajia eteenpäin. Tunteet nousevat pintaan, kun sukupuolipolitiikassaan vanhakantaisen Michaelin painikehään astuu transgender-painija Jessica Love. Hän haastaa suvaitsevalla asenteellaan Michaelin konservatiiivisen elämäntavan. Jessicalle showpaini on ollut Michaelin tapaan unelma jo pienestä asti, mutta samalla se on myös kanava hänen oikean persoonallisuutensa ja sukupuolisuutensa ulostuloon.

– Elokuvan pääviesti on mielestäni se, että rakkaus vie elämää eteenpäin. Minulle showpaini antaa mahdollisuuden ilmaista itseäni tavalla, johon mikään muu laji ei pysty, toteaa Jessica Love.

Fyysinen ja ideologinen kamppailu räjähtää tässä elokuvassa painikehän köysien läpi arkitodellisuuteen. Katsojana joudut pakostakin valitsemaan puolesi: oletko yksinäisen Starbuck-luolamiehen ajatusten ja perinteisten arvojen kannattaja? Vai puhutteleeko sinua enemmän Jessica Loven liberaali ja kaiken mahdollisen suvaitseva maailmankatsomus?

Spandex Sapiens -dokumentin medianäytökset järjestetään Helsingissä 8.6.2016 (Kinopalatsi 4, klo 14.00) ja Tampereella 13.6.2016 (Niagara klo 10.00).

Lisätietoja medianäytöksistä ja haastattelupyynnöt:
Kai Tarkka
kai@massivehelsinki.fi
050 5871 007

Spandex Sapiens -dokumentin perustiedot
Ensi-ilta 17.6 2016
Ohjaaja: Oskari Pastila
www.spandexsapiens.com
www.facebook.com/spandexsapiens

spandex_still_001 spandex_still_002 spandex_still_003 spandex_still_004 spandex_still_005 spandex_still_006 spandex_still_007 spandex_still_008 _MG_9426 IMG_0246 jokiveri